Είμαστε στην άσφαλτο.... έχει κανείς πρόβλημα???

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

FORMULA 1

Ανοίγει ο δρόμος και για την πίστα στην Χαλανδρίτσα!
 Πρωτοβουλία για να εξεταστούν εντός του Σεπτεμβρίου τα επτά μεγάλα έργα (άνω των 50 εκ Ευρώ) του Αναπτυξιακού Νόμου που έχουν βαλτώσει, αναλαμβάνει ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότης Μηταράκης. Στόχος είναι να εξεταστεί από το Υπουργείο κατά προτεραιότητα η πληρότητα των σχετικών φακέλων. Εφόσον πληρούνται οι κατά νόμον προϋποθέσεις, θα εκδοθούν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις ένταξης των παραπάνω έργων και θα σταλούν για έγκριση από τη Βουλή.
Πηγή : cityauto
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας συναντήθηκε σήμερα, για να συζητήσει για το Αυτοκινητοδρόμιο Χαλανδρίτσας, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα και Βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας: Αθαν. Νταβλούρο (ΝΔ), Νίκο Τσούκαλη (ΔΗΜΑΡ), Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλη Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ). Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου (Δήμος που φιλοξενεί το Αυτοκινητοδρόμιο στη Χαλανδρίτσα) Θάνος Καρπής, ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος της εταιρείας «Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας», Ευάγγελος Φλωράτος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.
Ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «το Υπουργείο Ανάπτυξης είναι αποφασισμένο να στηρίξει έμπρακτα όλα τα έργα που μπορούν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης της οικονομίας και ότι το Αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας είναι ένα έργο ώριμο που χρειάζεται η χειμαζόμενη περιφέρεια της Πάτρας». Ειδικά για το συγκεκριμένα έργο, διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα επανυπογραφεί η απόφαση υπαγωγής στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004 και άμεσα θα διαβιβαστεί στη Βουλή για την κύρωση της, προκειμένου να ευοδωθούν οι προσπάθειες για την κατασκευή του έργου που ξεκίνησαν το 1995. Τέλος, κατά την διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν και άλλα ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα που αφορούν στην περιοχή.
Πηγή : cityauto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου